vineri, 26 octombrie 2012

Brasov te iubesc!!!

     Nu stiu cum s-o zic in rime fine, dar cele mai tari intamplari mi se petrec mie. Am trait cateva inamplari comice sapt. asta ce aproape s-a terminat in Brasovul vietii. Cu ce sa incep? Le luam pe rand asa ca sa nu scapam vre-una dintre ele.
      Luni seara ma intorceam de la meci cu trenul si am dat un telefon unor colege de munca sa iesim la un suc de hamei ca mi-era sete rau de tot. Ne-am intalnit dupa ce am sarit din tren, ne-am conversat sus la bar si pe urma am plecat spre casele noastre ca a doua zi trebuia sa revenim pe plantatie. Toate bune si frumoase pana am ajuns in statie sa astept ultimu troleu ca deja orologiu' arata 23:30. Intreb o tanti daca mai am noroc sa mai prind ceva si imi spune ca slabe sanse. Si dau sa plec usurel asa. Imi suna telefonul, era colega de baut care imi spune ca tocmai vine un troleu ca l-a vazut ea. Ataaaaaaat!!! M-am scos. MA intorc in statie si ma urc in el cand parcheaza.
      Inauntru nimeni, doar eu si soferul. 'Unde mergi tinere?', aud de la volan. La a treia statie cobor si eu. 'Ai bilet?'. Am dar nu prea. 'Ia vino incoace!'. Speram sa nu faca scandal tataie ca nu aveam chef de scandal dupa ce m-am certat cu toti ungurii de arbitri la meci. 'Da-mi si mie 50 de bani sa imi iau si io o bere la capat', zise el. Ma bufneste rasul si scot 5 lei ca nu aveam marunt. Nu avea sa imi dea rest si atunci cotrobai in rucsac si dau de 80 de bani si ii las omului pe bord. In gandul meu credeam ca am scapat de el, dar de unde. A inceput sa imi vorbeasca de scoala, ca pe vremea lui se invata carte si ca e bun la istorie. A da? Ia zi tataie cine a domnit cel mai mult in Romania? La care el, foarte sigur p el, cik Stefan Cel Mare. Negativ zic. Carol I si te-am inchiiiiiisss!!! 'Da bai baiatule, ai dreptate'. Daca ma provocase omul, i-am zis ca io sunt bun la geografie si ca il domin. SI ne-am duelat pe capitale, dar i-am dat mucul grav ca nu a stiut de Antananarivo. Am coborat intr-un final ca ajunsesem acasa, i-am zis 'ssssanatate' si m-am tirat acasa la somn. Cam atat despre istoricul din troleu.
      Insa noaptea nu s-a terminat aici dupa cum credeam eu. Cand intru in lift, mare mesaj mare lipit pe el. Un mesaj transmis de seful scarii cel mai probabil 'amicului' sau moldovean de la nu stiu ce etaj care facea mizerie in lift cu moloz. Si scria mare si citet fix asa: 






     Ce se vede cu pixul e completare facuta de mine ca na, nu ma puteam abtine:D Pacat ca nu stiu ce reactie a avut omul cand a vazut mesajul. Cert e ca dimineata nu mai era nimic lipit in lift deci moldoveanul se simtise.
     Mai departe... Cand am ajuns dimineata in statie sa iau masina spre munci, vad o tanti care s-a pozitionat la ING sa intre in sucursala. A scos ea cardul, ma gandeam d c oare? SI vad ca incepe nanaca sa dea cu el p la cititor in ideea sa deschida usa. Femeieee!!! Cristoaseee!!! Mare ti-e gradina!!! A stat vreo 10 min cat am asteptat masina si tot nu s-a prins ca usa e deschisa si ca nu are nevoie de card. Au mai venit doi prosti si faceau acelasi lucru. Cum sa nu iubesti asa oameni, asa oras?
     De la oameni prosti trecem la oameni de calitate. Miercuri seara am iesit cu fetili si baietii din valul doi. Cand dau sa intru in Times mare adunare frate. E mai multi astia se pare din valul doi, mai ales multe. Nimic rau, n-am ce zice. Am facut cunostiinta cu lumea si am inceput sa golim. P la 23 30 s-a dat drumul si la muzica, am dat un shot peste cap cu fetele rele din Raiffeisen si am inceput sa dansam. Bulangiul ala de DJ nu a vrut sa schimbe si el ritmul si s-a plictisit lumea repede. Cand sa ies si eu cu ele afara, la ultima masa o fosta colega de munca ma saluta. Nuuuuuuuuuuu!!! Si in timp ce ne pupam, zaresc doi mari betivi, amici vechi din Ploiesti, la masa din spatele lor. Atat mi-a trebuit ca nu am mai plecat de acolo decat pe la 03:00. A doua zi eram chiaun la munca, dupa miros ma ghidam, dar am supravietuit. Fusesem si la bowling in ziua asta, dar nu am cu cine, sa fie clar:)) Numa amatori. Astept sa ma provoace cineva din valul doi eventual.
      Si last but not the least azi in gara la Brasov iar mare aventura. M-am urcat in trenul de Targu Mures si am intrebat un elev daca a vorbit cu nasul. A zis ca da, dar ca nu i-a dat un raspuns clar. In fine, m-am urcat si am asteptat sa vina. A aparut intr-un final si am dat sa scot cascavalu' din buzunar sa il fac fericit. La care el: Ba terminati ma, nu mai faceti d-astea. Ati vazut ce s-a intamplat la televizor'. Si-a ramas fratele vostru cu banii. Mai ziceti voi ceva? Cum sa nu iti placa CFR-ul asta mai imprevizibil ca niciodata.
    In incheiere ce sa va zic? Am inceput sa preiau apeluri la munca si e chiar misto. M-am rupt in dansuri cu Simona ca un client avea muzica tare data in casa si se auzea 'stinge lumina, arata-mi calea...'. Aiureala de piesa dar nu conteaza. Azi am avut concurs la curs si echipa mea, 'Royalii' au castigat o mare cutie de praline de Belgia. Am devorat cutia si am plecat acasa. Sa tineti minte numele asta ca o sa mai auziti de el. Asadar si prin urmare imi iau la revedereeeee cu traditionalul salut: SSSanatate!!!
   

      

luni, 15 octombrie 2012

La o chermeza

Sambata asta ce-a trecut la o chermeza ne-am adunat
Astia din Raiffeisen au zis ca isi fac de cap,
In casa lui Ionik din Sfantu s-au adunat
Sa se trotileze, sa dea multe beri peste cap.

 M-as fi asteptat sa raspunda mai multi osteni la apel
Dar multi s-au tras pe fesa pe un stil rebel,
Au ramas doar piesele de rezistenta in picioare
Si cu ei am dat drumul la destrabalare.

Am avut bauturi dintre cele mai fine
Vin de Moldova de la fratele Serban, se stie!
Delicatese bahice de la Cristina de la ASE
Suficiment cat sa rupem mesele.

 Pana la 7 dimineata am tot degustat
Dar nici unul dintre noi nu a clacat,
Am promis ca data viitoare o facem si mai lata
Si cu tragatorii pe fesa de asta data.




marți, 9 octombrie 2012

Adeline cu geaca din vinilin

O aud de la mari departari si glasul ei ma tulbura,
Ii vad chipul si chipul ei ma stapneste,
Am sa imi incerc norocul sa ajung pana la ea,
Nu ma tem de nimic, vreau doar sa-i vad privirea.

Am cunoscut-o intr-o zi calduroasa de toamna
Raiffeisen ne-a facut colegi pentru o perioada,
La protectia muncii in banci ne-am asezat
Si cuminti de Jan de la Prosana am ascultat.

Ce m-a facut sa fiu atent la ea?
Felul in care mergea,felul in care vorbea,
Felul in care tragea cu ochiul...
Sageti direct la mine in inima,la propriu.

Da, stiu, e a lui Maxi strofa scrisa mai sus
Dar nu puteam descrie mai bine cum Ade in minte mi-a patruns,
Sambata daca la bairam ne vom aduna
Pe lambada o voi dansa.

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Raiffeisen-u' e viata mea

La Raiffeisen Bank m-am angajat
De multi clienti o sa fiu deranjat
Ma vor bate la cap sa le dau informatii
Sau poate imi pun telefonul pe vibratii.

Acum sunt la un curs de formare
Trainerul ne face capul mare
Serban si Gagarin stau langa mine
Impreuna ne gandim la bauturi fine.

In jurul meu sunt multe colege frumoase
Le-as face declaratii siropoase,
Din pacate in fata mea sta o duduie
Zici ca are o fata de scoate cuie.

Holul e traversat de trei balene
Ma mir cum incap in autobuz bai nene,
Cladirea in care lucram e foarte misto
La serviciu asta nou e chiar casto.