joi, 24 decembrie 2009

Sarbatori Fericite tuturor celor care mi-au apreciat scrierile si nu numai!!!

dragul mosului baiat
iti spun clar si raspicat
am primit scrisoarea ta
dar m-am sters la cur cu ea
si ma pish p ce-ti doresti
nici in vis n-ai sa primesti
si daca mai scrii vreodata
iti rup gura cu o lopata
nu-l mai cauta p mosu
ca iti face curu rosu
mosul a plecat din tara
c-a iesit basescu iara!!!

miercuri, 23 decembrie 2009

23...(o laie, 16 toata ziua)


Stimata audienta, astazi va voi prezenta succint c s-a intamplat la aniversarea cu numarul 23 a vietii mele d nanac chefangiu:D.
Avand o reputatie d pastrat si respectat, anu' asta am ajuns la o cabana in Malnas Bai. La Miklos sau cum plm il chema, un prof d muzica care se va dovedi a fi prof d golit sticle d fapt. Si uite asa , impreuna cu Laura, cealalta sarbatorita am pus-o d un bairam. Cu invitatii ei, invitaii mei, ne-am strans vreo 15...Bere, vin d la mama lui (Dealu' Mare), 3 sticle d wiskey etc.
Odata ajunsi acolo, ne instalam frumos pac pac bam bam cutare cutare si ii dam drumu la petrecere. Doru cu Mandroc stau mai retrasi, ei fiind eminentele cenusii ale serii. Discutii elevate acolo frate, t doare capu'. Io stiu un singur lucru: Doru are firma dar nu face profit si Mandroc o sa plateasca rate pana isi da duhul. Fuck the corporate world!!! BIATCH!!!
Ba si desfacem sticlele d wiskey si da-i si bea. Proprietarului ii cam sclipeau ochii si i-am dat si lui ca asa e frumos. Ba si prinde gustul licorii si nu ii mai da drumu'. Si se face craca. Nu o sa uit cum se chinuia sa urce scarile nanacu', si nu putea... Plm...E d la blugi...
Si cand credeam ca nimic nu poate fi mai frumos, un baietzas, am uitat cum ii zice, scoate si el ceva d fumat din buzunar. OOOOOOOOOOOOO!!! in spate nino nino nino nino nino!!! Si incepem sa fumam tata!!! Schecy se face pl dupa 2 jointuri! Io trageam d zici ca eram scafandru si Mandroc se tragea p cur...El nu trage...Ca taci acolo ma!!! Pana la urma a bagat si el...Ce-ti mai place!!! Futute-n nas!!!
Si da-i cu bere da-i cu vin, da-i cu gratare ca intre timp s-au facut si alea. Si pana mea cand ink ne simteam bine incepe unu sa faca figuuuuri. Pai fir-ar mata-dreacu!!! Se imbatase nanacu', dadea cu pumnu in geam, pizdos el. L-au luat astia l-au dus afara sa il ia tacsu, am crezut ca am scapat d el...O pl! S-a intors copacu'! Ma rog io inca eram calm. Cand m-am enervat si io iar l-au luat astia sa il expedieze. Ma si ma duc dupa el. Plangea fraieru' ca vorbisera baietii cu tacsu' sa vina sa il ia. In sfarsit belimi-ai! Si cum plangea el asa ma duc si io si ii zic ca nu mai rezistam: Ma pl dak mai stateai putin acolo asa iti futeam una d zici ca n-ai avut noroc in viata! Ma rog...A plecat...
Incet incet s-a cam tirat lumea dar am ramas eu magnet sik laura mandroc schecy si pispirica(Alexandra). Faina gagica...Pacat ca e combinata si am zis ca nu ma bag intre 'combinati'. Ba si am baut cu magnetu d Alex pana la 7 juma dim frate. Si tot a mai ramas bere...Am ajuns la o concluzie, dak fumez si beau pot sa duc mai mult...Nu stiu cum dreacu dar se pare ca merge. Asa ca p viitor tre sa iau in calcul teoria asta...
Si cam atat a fost...am fost scurt rau. Restu nu se poate spune p post. Si sa ia catran toti fraierii care cred ca Eminem a murit in accident d masina! Nu e adevarat baaaaaaaaaa idix-ilor!!!

miercuri, 16 decembrie 2009

DEMATURIZARE

Se iau 3 masini, 10 nanaci (8 cu 2), o sticla d tuica cu lichior d portocale (elixirul tineretii), o kmera d camion umflata, o sanie, niste saci, capacurile d wc ale lu' Mujda si se pleak in expeditie la Sugas Bai tata.
Numa nebuni ma ma jur. Prima oara am tras p dreapta la libociardo(cum plm se scrie) dar slab d tot. Mai mult am baut tuica dreacu. Ne-am strofocat noi d cateva ori dar nu simteam adrenalina. Asa ca am taiat-o spre Bai. P drum io , Costi si Edi am golit sticla d elixir. Buna rau fratica, aluneca p sistem. Bogi, soferu, ne demonstreaza cum functioneaza multiplele sisteme d siguranta ale passat-ului sau bengos. Zici ca era Hakkinen in cursa d la Interlagos.(asta pt costi si edy) Aiureala totala...Si ajungem sa moara franta...Ca aia din triburi ne repezim la partia d ski si incepem sa urcam. Cam nasol asa la inceput pana am desenat traiectoria acolo. Dupa aia s-a dat drumu' la figuri.
Cel mai smecher e cu sacu'. T duci la blana numa' ca tre' sa ai grija jos sa nu dai cu muia d un audi parcat fix in capatul partiei. Asa nu se poate! exclamam noi...si ii zic lu' Costi sa mearga cu mine la pensiunea und statea asta cu masina sa facem scandal. Tanti tanti rugati-l si d-voastra p nanac sa isi mute masina. Si spre surprinderea noastra in 30 d sec iese respectivu' si o muta. Asa e cand stii sa vorbesti - ala, ionik, a vorbit acolo, cred ca il stiti- .
Plm acum ca e partia si mai pizdoasa incercam mai cu talent sa ne dam cu a noastra kmera d camion. Bai si dupa cateva incercari in care partia a devenit pationoar, sa zicem, se intampla incredibilul. Ceva care sfideaza legile fizicii. Se creeaza un perpetuum mobile acolo fratica. T doare capu'. Adik c vreau sa spun, 8 insi cocotati p kmera incep sa isi dea drumu la vale. Nici in filme nu vezi d-astea. Mai luau astia d dedesubt cate o gura 2 de zapada dar nu era bai. Asa e in tenis.
Si ne saturam deodata d tot si ne bagam picioarele si plecam spre masini. Dar aventura nu se termina aici. Legam frumos sania d spatele masinii lu' Bogi si da-i tata cate 2. Prima tura Costi cu plm ca am uitat(Sasu park). Frane d mana chestii socoteli. Supravietuiesc baietii. Urmez io cu...Ana fratica. Are coaie fata asta:)) la numa' 15 ani. Eu stau in fata!, zicea ea. Stai traiti-ar, dak pune asta frana tu pupi masina nu io...Si dupa c se mai gandeste ea putin ma lasa p mine primu totusi. Si da-i gaz. Muia inghetata, din sanie ieseau scantei, Anei ii curgeau mucii p geaca mea=)) dar frumos tare. Si terminam si noi cursa si ne suim in masina dar nu inainte d a exclama Ana: E masaaaaaaaa maaaaaaaaaa!!! Asa e...N-am c zice...
Hai ba sa ne intalnim in sport zice Edy! T intalnesti cu.....nu merge nimeni ca E obositi saracii si flamanzi. Cu parare d rau ne despartim dar cu promisiunea ca o mai facem si altadata.
Si ca sa termin an fanfare va zic doar atat. Dematurizati-va din cand in cand indiferent de varsta, asta dak va tine fizicu', si luati-va niste amici d liceu ceva ,ca sa fie tacamu complet, si distrati-va. Merita va zic io! Sanatate fericire hai cu sarmalele alea odata. Sa vina Craciunu'!

duminică, 13 decembrie 2009

PENINSULA!!!


23 Iulie 2009. 02:00 dimineata. Ionica sta si numara secundele pana va pleca cu trenu spre Brasov pentru a se intalni cu ai lui coechipieri d baut din echipa peninsularilor. Si vine timpul, trag rucsacu p spate si ii dau gaz. Ajung la gara, iau trenu si ala e. Ajung in Brasov si ma uit dupa un Ford Ka galben. Masina ei, a Gabrielei. Si il zareeesc. Emotii, cu cine voi avea d a face oare? Nanaci sau distrusi? Nanaci…
Si ma indrept spre ei…Tu esti ma Ionica? Zice bozgoru. Da ma fasole io sunt! Pffffff credeam ca esti mai inalt. I ta na c sa spun…Ne dam mana acolo ma pup cu gabi si pornim la drum. Atmosfera de sarbatoare in masina, muzici alea alea. Alin doarme , - se va dovedi p parcurs ca numa’ asta stie sa faca – io incerc sa intretin atmosfera cu glume, poante chestii socoteli. Gabi ii da forja n-are treaba. Facem primu popas la o carciuma… Care bea bere zic? Ala io ala io.Ma duc cu bozgoru’ sa iau neste Ursus la doza. Parfum! Le dam p gat, astia fumeaza, gabi bea un redbull si ne suim iar in ka. Destination Targu Mures.
Si ajungem frate devreme, dar devreme rau p la 7 dimineata…Cacanarii nu ne lasa sa intram decat la 09:00. Ce sa facem? Parcam masina si scoate m haleala tata:D. Slana cu ceapa, snitele, sandwichuri si le plasam p capota masinii. Bagam in noi ca spartii si plecam la gara sa luam neste bere:D la 2 L. 2 bidoane d Neumarkt. Ne asezam p sina si incepem sa-i dam p gatlej niste suc d hamei d-asta. Facem si niste poze ca plm avem cu ce…Tari pozele. Ne intoarcem la intrare si luam un cur d loc p bordure. O bere, un fazan, o valiza, si uite asa trece timpu’. Si imi vine prima idée geniala. Porecla lu’ bozgoru devine iasichevicius sau arlauskis, asta deocamdata, ca la final se va transofrma in ceva mai misto.
Iacata ca e ora 09:00. Merem sa predam invitatiile Coca Cola si sa ne luam cortu, salteaua si patura. Surprize surprise, tzapaaaaaaaaa! Corturi din sula frate! Cacat! Alt tip d invitatie e asta cu saltele, cort etc. Ne alegem si noi cu 1 L d cola p zi, atat…Deci cu alte cuvinte nu avem und dormi tata. In masina sau la altii in cort…Foarte tare, sunt boschetar la peninsula, parfum! Asa sunt io, imi place sa traiesc in pericol…Ne urcam in masina si o taiem spre camping. Ne instalam cortu’ =)) si ne pregatim d strand frate:D.
C viata la Weekend acolo. 12432134532 d bazine, iarba, sezlonguri, terase cu bere peste tot, ti se rupe! Si ne spalacim, si inotam si se mai spala si iasichevicius si bem bere si tot asa pana ne ia foamea. Hai sa cautam o bodega cu mancare. Si gasim una smechera. Si am uitat sa va zic ca m-am inscris cu Dragos la niste concursuri sportive. El s-a tras p cur in zilele urm dar io m-am dus. O sa ajungem si acolo.
Si bag o portie d cartofi cu piept d pui si castraveti. Nebunie! Le zic la ai mei ca diseara dak bate Steaua dau 20 d pahare cu bere. Joak Steaua cu ungurii d la …plm ca am uitat. Dupa c ne indopam ne intoarcem la strand. Concurs la radio-u local. Cine suna castiga 2 ore gratis la billiard, aici in complex. Si sun si raspund la intrebare si castig:D. A dat norocul peste mine. Nu am mers sa joc in cele 4 zile dar il folosesc la anu bonu’, nu e bai. Mai sunt doar 233 d zile si incepe iar festivalu’:D.
Si se lasa seara…incep formatiile sa apara. Dar pana atunci halesc un kebab ultra mega picant si o tai cu Alin sa ne uitam la meciu meciurilor. Ganditi-va cam asa: o terasa, un televizor 387423 d unguri si noi 2 romani. Un mediu propice d a t uita la un meci dintre o echipa romaneask si una ungureask. Dar am zis ca si dak iese scandal tot ma duc. Am surubelnita la mine, sunt pregatit. Ne asezam frumos, o bericioaica langa noi la halba. Prima repriza e d cacao , ne lua somnu’ si hotaram sa plecam , nu d alta dar mi-era lene sa bat niste unguri p acolo. Maine, poimaine e timp…Ne intalnim cu restu si mergem la Luna Amara. F tari baietii, piese grele, adevarate…Intre timp imi sun un amic stelist sa il intreb cat s-a terminat meciu’. 2-0 Steaua, parfum! Acum hai sa dau berile alea! Si am baut ca ultimii betivani, si am baut pana ne-am trezit la arena freedom. D&B frate! Rupere! Am dansat ca niste posedati p ritmurile nebunesti d acolo. Aici s-a nascut porecla care a facut ravagii: Iasichevicius a devenit IMPUTICHEVICIUS ca era transpirat tot asta…Dar cine nu era…Da-i cu bere da-i cu aia aia si se face dim, se rascracareaza d ziua…Hai la somn! Apropo, intre timp a aparut Boze cu 3 pizdulici din cluj, si a adus 2 corturi cu el. Ne-a salvat ca altfel dormeam prin vecini….Si ghici cine ne astepta p noi in cort, Alin, el devenind d atunci primu-n cort, alta porecla scoasa d mine. Si cum am pus capu in sacu d dormit cum am adormit. Terminatus… Pfoai cat am scris si sunt abia la a 2-a zi…Mai am o gramada…
Vineri, orele diminetii, se trezesc nanacii. Azi e zi mare, vine Tiesto printre altii. Mai vine si Diana cu invitatia ei d 2 persoane. Deci un loc e d vanzare:D Parfum! Dupa c ne dezmeticim, mancam tra la la la o taiem la strand ca bastanii. Putininot, putina bere, putin inot putina bere pana cand incepe turneu’ d tenis d masa. Io pregatit cu paleta d aksa ma duc sa ii incing p ungurasi. Si joc joc, nu ma face nimeni si ajung in finala. Alt unguras. Smecher el, efecte chestii socoteli. Si ma face la 19 in sloboz, sa mor d ciuda…Deci locul 2 a scris p mine. Hai ca merge si asa , la anu’ poate fac mai bine. Si primesc si io un tricou si un breloc cu Ursus. Dar intre timp aud niste voci. ‘Ba ne mai trebuie un om, nu suntem 6!’. Era Vlad din cluj cu ai lui, s-au inscris la fotbal si mai aveau nevoie d un mingicar. Io am fost primu’:D. M-au vazut, m-au placut c ramane d facut?...Primu meci in grupe. Le bagam mortu in ksa la fraieri ,7 -2 am dat 2 goluri, c mai, senzatie. Restul meciurilor maine. Ma intorc la ai mei la strand. Aaaaaaaa Ionica a venit cu cadouri! C loc ai luat ma? 2…bv ma, esti tare! AAAAIA-I ma!!! Tricou il dau lu boze si brelocu’ lu’ gabi. Ca asa sunt io…Io am ramas cu punga. Si ma duc sa iau bere si lu gabi ii aduc bere fara alcool:)), asta e o bea acum. Si soseste si Diana. Ma duc sa ma intalnesc cu ea. Ea e o fosta colega d faculta careia ii place sa le dea p gat:D. E d la tocuri! Si merg cu ea sa isi instaleze cortu’ si sa….atat ma nu va ganditi la prostii…Imi da bonu d la invitatie ca sa pot sa vand locul ala in plus. Si il vand baaaa, unui nanac din cluj. Parfum! Numai ca intre timp c am fost sa dau biletu’ astia s-au tirat nu stiu und dracu, si nu i-am mai gasit. Tel era descarcat deci pl gask. Ma intorc la scena und ne-am despartit, poate poate. Si norocu’ meu ca dau d Dragos ratacit p acolo cu 3 pizde. Nu mai stiu cum le chema dar mergeau ele asa…Si ghici und ne ducem? La bungeeeeeee baaaaaa ca am bani!!! Emotii? Nu, m-am mai dat. II dau kmera lu Dragos sa filmeze si ma duc sa fac scandal. Semnez ca in caz ca se intampla ceva ei nu sunt vinovati ci doar eu. Bine ma va semnez. Si ma duc sa ma lege aia. Ma strang acolo d imi ies matele si urc in cabina sa ma catar sus. Am sarit d p macara, vreo 50 d m cik. Cel mai tare e cand esti sus si t uiti la priveliste. F tare frate! Si p urma se aude sirena si tre sa sari, si sari tata, si simti adrenalina…Merita, parerea mea! Ai 2 3 secunde d libertate maxima, t doare in cot d tot si d toate. Asaaaaa, si dupa saritura asta extrema m-am adunat si ne-am dus la Tiesto. Meserie, hituri vechi si noi, wattzi fara numar si multa bere. Cand dau sa ma intorc cu Dragos in cort ghici cine ne astepta acolo? Aliiiiiiin, primu-n cort. A 2-a seara consecutiva. Pensionar n-ai ce sa ii ceri.
S-a facut si sambata. Azi avem Iris. Primu concert a lu’ nenea Minculescu dupa operatia d la Viena. Dar inainte o ardem la straaaand. Dupa c ma zbengui se face ora 14. Meci tata cu ai mei. Castigam si al doilea meci si suntem in semifinale. Pizdosi noi asa, ne-am adunat d p drumuri si ia uite-ne ajunsi in semi. Inapoi la strand. Back la teren. Semifinala 1. Cocotierii vs. Nanacii(adik noi). Ba si le spargem autocaru’ ta ta tat!:D Vreo 7-2 le dam la fraieri si ne calificam in finala cu ungurii. Cu organizatorii. Pana atunci hai sa golim niste butoaie d bere. Zis si facut. Beck’s taticu:D. Parfum. Dupa un meci la 45 d grade io zic ca meritam una.
Mai tarziu mai p seara asta apare Jugaru’ Shukaru din Gherla fratica. Mare om mare character. Si aduce cu el palinca tati. Pfffffff magneti ne facem! Merem la Iris la concert si incepem sa ii dam p gat. Din sticla d spirt trageam p gat palink si se holbau toti la noi. Bazati!!! Multumim tie Doamne pentru bunataturile pe care le-am degustat in aceste zile aici la Targu Mures. SI cum necum iar se face dimineata, si dupa tone d bere, palinca, kebaburi, langos cu usturoi merg cu dragosh spre cort. Surpriza? Nu, era doar Alin ne astepta…
The 4th day mancav-as galagia. Se mareste gasca. Vin buzoienii. Bizu, Mircica cu a lui coana etc. Bizu adica Iulia ma salveaza si imi da un card d 4 GB fratioare. Diseara la Ptodigy filmez pana imi sar capacele:D. Primul lucru care il observ la Mircea asta e ca are nevoie des la baie frate. O fi deranjat la stomac. Si plecam sa mancam sa aia aia, o baie la strand etc. Ma si imi vine si mie sa imi fac nevoile. O tai spre un buda si vad ca e coada. Si ghici cine era cu sulu’ d hartie pt. cacaciosi in mana asteptand la coada? MIrcea frate. Asa ceva…Ma gandeam ca asta ar fi bun la testat toalete ecologice. Ca le forjeaza la greu vad. Al dracu porumb! Io i-am zis sa nu mai bage atat in el…
Dupa un langos cu usturoi, smantana si cascaval stateam p un dig cu Dragos. Si intram in vorba cu 2 gagici si un nanac. El era mai ciudat si dreptate am avut ca era din Franta nanacu’. Una din ele statea prin Republica Moldova dar tot frantuzoaica era. Iar piesa d rezistenta era Ana din Breaza, frumoasa tare. Si dupa c bem o sticla d vin ii integram si p ei la noi in gask. Ii zic lu Dragos: ba Ana e a mea, lasa-ma p mine…Nu ma nimic, io sunt cu Ana…Plm…Si incepe sa ne creasca pulsul, sa respiram alert, sa transpiram…Nu , nu era cald, am baut niste cola cu coniac si ne-am facut praf:)))))))…
Scandaaaaaaaaaaaaaaaaal!!! Au venit baietii din Anglia fratica! Sa inecapa destrabalarea! Sonorizare de milioane, melodii clasice si noi care rup stilu’! Nori d praf in aer, d la pogo, bere si Ionica. Cocotat p Bozgoru’ ca sa filmeze. D vis frate, ce sa mai…Pacat ca lucrurile misto dureaza cam putin si dupa vreo ora si ceva gata si Prodigy…Era in jur d 12 si am plecat sa cautam altceva…Si gasim la scena nu stiu care un Dj, multa lume, atmosfera. F tare acolo, mel dansante, vechi si noi, bere bineinteles si am stat pana la 4 dim cand a inceput Suie Paparude. Am chemat-o si p Ana ca intre timp please si am tras o zbenguiala si p ritmuri electronice. Hai la somn, era vreo 6 dim. Aterizez in cort cu Mircea gagiksa , Bizu, Bozgoru in Cristosi…inghesuiala mare. O iau p Bizu in brate ca era frig ca dracu si ma bag la somn. Si asa s-a terminat si maratonul d la Mures. Am uitat sa va zic ca jucasem finala duminica cu organizatorii. ‘tu-I in as , si-au adus arbitru ungur , prieten d al lor sin e-au batut cu 4 -2 dar raman ca am dat un gol sa moara franta de nici nu a mirosit-oportaru. Ca sa nu mai zic ca adidasu meu stang era explodat si l-am legat cu scoci ca sa nu ii cada talpa. C sa mai ma, la anu vin cu echipa. Sa le bagam mortu in ksa.
Gata! Imbarcarea , puparea, luat la revedere si plecare tata. Acasa cu voi betivilor, hai ca la anu o mai faceti lata. Ne urcam io, Alin, Bozgoru, Gabi si Dragosh si o taiem. Facem un pit stop p la Sighisoara, ne holbam p la cetati prostii, mancam o pizza d la Fornetti in parc si ala e. Ajungem la Brasov. Doamneeee c nanac e Dragos. Nu gaseam drumu spre gara si zice el: ma Brasovu e a 2-a mea casa, stati linistiti… Si o luam p strada Napoli si ajungem in China. Pana la urma nimerim drumu’ si gata. Cobor, ne luam la revedere si io ma sui in microbuzu’ d Sfantu. Plin de peninsulari . Culmea, io am plecat singur din Sfantu si la intoarcere vad ca au mai mers d-astia de-ai mei. Asta e…
In incheiere tre sa zic ceva intelligent, dar mi-e lene frate. Zic doar ca dau litoralu romanesc oricand p festivalu asta. Alti oameni, alta mentalitate, curatenie etc. Si salvati Rosia Montana! Opriti defrisarea padurilor!

P.S. In frumoasa zi d vineri cand ma intorceam d la strand cu Alin, a inceput o vijelie d-aia, semi uragan in Mures. Jale sa-mi bag, d abia mergeam. Si cum ma chinuiam io sa inaintez, privind la niste nanaci cum se jucau quitar hero, il aud p Alin ca striga: GARDUUUU BAAAAAAAA!!! Eu initial nu am realizat c zice asta si cand ma uit in stanga mea, vad mosntrul cum da sa pice p mine. Si imi cade fix p umar(norocu meu)! Io spartan incerc sa il tin dar era greu ca dracu si nemaiavand c face trag o saritura ca in matrix si cade langa mine. Lumea a inceput sa comenteze sa ma intrebe dak sunt bine , sa ma duc la prim ajutor mai incolo. Io, calm, ma uit la umar, vad ca e zgariat putin si ii zic lu Alin: hai ma sa bem! terminati cu prostiile.

joi, 10 decembrie 2009

Balada Basinii!!!



Ati vazut prea bine ca la consultatii
Doctorii te-ntreaba despre emanatii.
Vor sa stie totul: abundenta, faze,
Unii le zic 'vanturi', altii le zic 'gaze'.

Dar sa nu va mire daca medicina
Studiaza astazi foarte mult 'basina'.
Fiindca, biologic, pentru toti e clar,
A basi e-un lucru foarte necesar.

Toata lumea bese, asta-i axioma.
Nu intereseaza sunte sau aroma.
In privinta asta toti suntem la fel
Bese si-mparatul in palat la el.
Floarea nobilimii, preoti, printi, printese,
Papa de la Roma bese si iar bese.

Ins-o chestiune trebuie -nteleasa
Fiecare bese, dar la el acasa!
Fara martori merge, tare sau incet,
Nimeni nu-ti dicteaza sa te besi discret.
Vrei rafale scurte sau prelungi sa sune?
Treaba ta, esti liber, poti s afaci s ispume!
Si atunci cand nimeni nu-ti e imprejur
Poti sa besi in lege, pana cazi in cur.

Insa eticheta cere sa fii pudic
Bunul simt pretinde sa nu besi in public.
Ce-ar fi, bunaoara, s-auzi pe cutare
C-a basit in public doamna nu-stiu-care
Sau ca domnisoara, profesoara X,
S-a basit in clasa, ieri la 9 fix?
Cum ar fi privite, sau calificate?
Ar mai fi prestigiu, autoritate?
Cine le-ar mai crede fiinte gratioase?
Ar fi socotite niste basinoase.

Dar ma-ntorc acuma iar la medicina
Sa-ti risti sanatatea pentru o basina?
Sa n-o lasi sa iasa daca esti in public,
Fiindca eticheta cere sa fii pudic?
In privinta asta sunt pareri mai multe,
Cine-ar sta acum pe toate sa le-asculte?
Astfel, dupa unii poti sa besi oricat
Dar sa stii la vreme sa le strangi de gat.
Poti sa fii acelasi om cu demnitate
De le dai silentium drumu-n libertate.

Asta-i o parere, una dintr-o mie
Dar morala spune, cu ipocrizie,
Ca deosebire intre om si cal
Ar mai fi atuncea sub aspect moral?
Cand te-arati in lume demn, gras si frumos
Si-n realitate esti un basinos?
Cati nu sunt din astia care bes de zor!
Parca stii vreodata ce-i la curul lor?
Dar ramane lege ca e indecent
Sa slobozi la gaze pe esapament.

Fie, cu morala nu te poti certa
Dar mai vine gazul fara voia ta.
Suiera si geme, cu prelung ecou
Iar tu ai nesansa sa fii la birou.
In astfel de cazuri, spune, ce te faci?
Sa recurgi la scuze sau sa te prefaci?

Din experienta eu va spun cinstit
Ca nicicand in viata nu am indraznit
Sa recurg la scuze, ar fi fost mai rau.
Sa roseasca toata lumea-n jurul meu?
Am trantit un scaun, am facut ceva,
Ca sa nu se creada c-am basit cumva.
Si oricat s-ar spune ca sunt ipocrit
S-au facut si ceilalti ca n-au auzit.

Chiar indragostitii cand admira luna,
Cu sau fara voie, scapa cate una.
Dar cu-o tuse seaca bine regizata
Sau cu-o melodie mai pe nas cantata
Fac ca sa vibreze tot o poezie,
Chiar si nedorita, scurta galagie
Ce-a trecut prin mate si s-a dus in vant
Si care ne-ncurca viata pe pamant.

Dar astfel de cazuri cand ipocrizia
E asociata chiar cu poezia
Crime, moralistii nostri le socot,
Caci morala-si baga nasul peste tot.

In final, tot omul se intreaba trist:
Sa asculti de medic sau de moralist?

luni, 7 decembrie 2009

PLM…LA VOT! (2)

Ala s-a trezit greu foski! Bine ca a facut spectacol Barca aseara si nu am stat treaz degeaba. Iata-ne ajunsi si la turul 2 stimati alegatori, turul care va da noul presedinte sau cu alte cuvinte ne va spune cine o sa jegmaneasca, sparleask sis a tine p loc tara asta 5 ani de acum incolo. E 2 distrusi candidatii, Geoana si Basescu, luar-ar catran!
Nu am cafeaaaaaaaa! Iisus d la Nazareth! N-a mai venit tanti cu termosu’. Acu tre’ sa merg aksa sa-mi fac! Dar nu-i bai, avand in vedere ca stau ‘aicisa’ aproape. Am dat comanda d una, cu lapte si 2 lingurite de zahar:D. Parfum!:D Stii cum intra? Ca unsa…
Se deschide oficial sectia, e ora 07:00, asteptam sa vina iovezii, ioscotii si iobagii acum. Nu prea multi, ca sa nu ne stresam prea tare…Ia uite cine e portar astazi, umflatu’ frate! Ala de cik e fotbalist dar mai degraba zici ca e campion mondial la halit sarmale, ca tot vine Craciunul.
Da pe Kiss! Zice Manutza, colegu’ din comisie. Dau p ………! Am dat, nu puteam sa fiu bulangiu sa zic ca nu…Baaaaaaaaa! Asa ceva, prima melodie e Connect-R, in ceapa masii! M-a mancat p mine in dos sa ii zic unei cucoane ca nu cred in Iisus ci doar in ‘niezoo! Imi face capu’ calendar acum! Hai femeie, las-o asa!!!
Ia gata, bagam I POD-ul, ca avem cu ce si ascultam Dash Berlin, cel mai smecher trance al anului. Rupe stilu’ mel asta man on the run. Tutz tutz tutz! C belea suna piesaaaaaaa! Imi vine sa-mi bag ceva in el de vot si sa plec…
Prima fatza cunoscuta, Raduta apare soarele rasare! S-a miscat repede pac pac bam bam. E grabit, tre sa ajunga la nou’ fan club Elton John din Sfantu. Si ce idée mi-a venit. Dak tot frec manganu’ aici d c sa nu il frec cu cap? Aduc laptopul si imi continui scrierea despre Peninsula…E mult de scris acolo nu gluma…
Incepe sa apara lumea la vot…Eu nu votez frate, ca n-am cu cine! E toti o apa si-un pamant! Printre altele fac schimb d mesaje cu fata cu egari sau blonda d la sociologie sau secetara ‘cu nasturi’…Zice ca imi face cadou egarii, io nu ma supar:D.
C baga astia ai mei mere in ei ca ultimii fomisti! Comaneci ala face spume la gura…Plictiseala mare, noroc cu laptopu asta! Bag un film si ala e! Se schimba schimbarea. Si am fost d 45 d ori la buda pana acum. Nu stiu c dracu… O fi d la blugi…Am stat cu Emese la taclale in separeu la fumatori. Am depanat amintiri din liceu and shit. N-am stare, as face o baie in Olt acum. Dar nu pot, ma multumesc cu plimbatu’ p-aici prin scoala.
I-otel p Tibi ca s-a intors d la soacra-sa. A fost sa bage la ramazan. Cred ca a bagat portie dubla la cum respira…Lasa-l sa bage ca e baiat gigel. Si-a adus si la pachet. Ho ba zorro! Ca mai mananci si maine…
Inca o fata cunoscuta apare. Chirita, nanacu d mi-a fost coleg 4 ani in liceu. ‘C ma sunt prost sa votez cu Basescu?’. Da=))…Si mai discutam una alta sip leak si asta. Ii e foame, chiar asa e 12. La 13 juma o tai si io la masa. Cam chioraie matzu nu d alta…
Vine lumea d la biserica la vot! Zice Tibiche. Asa o fi…Iar m-am usurat frate…C se intampla?...O fi d la izmene…nu stiu…Apare Pandele senior la vot! Iaaaaa, cu laptop asta!, exclama el. Da ma da ca am cu ce:D. Si pleaca imediat dupa c dam noroc. Grabita lumea, cred ca e oferta la tigai in Domo sau ceva…
Ala a mancat sa moara ce-am p ksa!!! Ciorba, piure cu friptana, un pahar d suc d piersici si-s ca nou. Mai am 6 ore jumate dar asa m-a palit un somn, vai doamne…
Si ma salveaza tanti Mioara cu o carte. ‘Ultima Prelegere’ ii zice. Am ramas masca dupa c am terminat cartea. Stiam io ca exista viata dupa gard si ca nu tre’ irosesti nici o sec din viata asta dar acum o cred si mai cu tarie. Mare om Randy, mare…Seman cu el…-Flavia e numai 19 lei cartea asa ca o s-o cetesti si tu cat d curand-.
Mai departe in frumoase noastra emisiune, a sosit momentul numaratoarei. Da-tiva cucoanelor si mosilor la o parte. Io numar azi ca sa plecam repede aksa!!! Si iese Base primu la distanta mare de Geoana. Lumea fericita, semnam procesele verbale si o taiem aksa. Tibi saracu’ mai are neste treaba… Asa e cand esti presedinte…Si cam asta a fost povestea alegerilor prezidentiale 09…Indiferent cine iese o sa se aleaga prafu’ d tara asta asa ca nu ma agit…
In incheiere va zic doar atat: sa faca macar un egal Unirea miercuri si se dezlantuie fiesta!!! Acum lasa-ti-ma sa ma pregatesc pentru Liga Campionilor la Baut d sambata, la Sancrai…Sanatate numai bine!!!

PLM…LA VOT! (Partea 1)

Oameni buni, trageti aer in piept – ca urmeaza o poveste necenzurata – si cititi aceste randuri. Iata-ma in aceasta zi cetoasa de 22 Noiembrie 2009 la iskola Nicolae Colan, unde am fost repartizat ca vice-presedinte de comisie( smecher ce bask mea:D) pentru alegerile prezidentiale ale statului de cacao numit Romania.
Dimineata a inceput bine, tovarsul meu presedinte (d comisie) sugerandu-mi sa aduc un radiocasetofon ceva ‘aicisa’ ca sa avem atmosfera ’aicisa’ la sectia nr. 37. Si bineinteles ca m-am dus tare™ pana aksa si am adus un Panasonic™ pac-pac si am dat startul la party. Stimatii alegatori se perindeaza intr-un nr. cam mic , deocamdata, p la cabine. Noi nu ne suparam. S-au scurs 3 hore juma’ (cum ar zice Poparca Ninel, rromu care vrea sa ajunga bulibasa la cotroceni) si sa moara gigi dak m-am plictisit! Aaa!!! Si am schimbat d p kiss p zu ca ma zgaria p creieri connect-R and shit. Iar ca sa fac pl mare putin va zic ca in timp ce altii au fost repartizati pe la Papauti, Micfalau(in comisie) etc., tiganu’ de mine (cum ar zice o blonda numa buna cu ochi verzi) a trebuit, saracu, sa treak strada pt. a ajunge la vot=)).
Cand credeam ca nu se poate mai bine de atat, tanti Rodik ne-a adus napolitane cu vanilie, covrgei alea alea ca sa ne mentinem in forma:D. Cred ca la vot poti sa te ingrasi…
‘Vai Vai Vai!!! Cate hartii!!!’ exclama Tibiche(el presidente). ‘m-as pe ele de procese verbale! , completez eu. ‘tu-va in gura de birocrati! Maine poimaine o sa completez proces verbal ca m-am cacarisit la Gara d Nord si n-am avut hartie. Apropo, nu va usurati acolo ca e puturoasa treaba!!! Si mai platesti si 80 d bani intrarea, nehalitii dreacu!!!
Imi cam vine sa parasesc locu’ d bastina pt. ca la secta 39 E numa’ gagici bune in comisie:D. ‘Aicisa’ la mine sunt 5 cucoane si 2 nanaci. Unu’ face pl mare ca e varul Nadiei Comaneci. Ce sa spun domle! Cik din ’76 nu a mai vazut-o. Nu mai da pe plaiurile mioritice Nadia, s-a ajuns si ea.
Este ora 11 juma’ si au inceput sa vina la scandal alegatorii. E fara numar in sectie acum, ‘le-as sarma in nas. Bine, eu nu am nici o treaba, stau flex, dar mi-e mila de cucoane, ca E femei de comitet. Am baut cafea hastazi, prima pe anu asta si ultima, probabil.
12 juma’ ora la care primu nanac a plecat in pauza de masa ceea ce inseamna ca eu ii tin locul la pazitul urnelor. Adik io le spun alegatorilor unde sa-si bage pardon unde sa bage buletinele, ca E in numar de 3 anu asta. Gataaa!!! Imi reiau locul la catedra, locu’ bazatilor:D. Ink o tzara si plec si io sa bag la matz niste has!
I-aaaauzi plm care esti ma? A venit si fostu meu prof. de geogra’, ala care mi-a dat 1 in a 7-a ca eram prea bun si le sopteam la colegi raspunsurile. Bulangiu, si la propriu si la figurat=)). Mare bou sunt, stiu, dar nu m-am putut abtine:D.
Cine sare-n 41 he he!!! I ta na ce urla si asta! Calm Dorele ca mai ai numai 7 ore juma’! Am o foameee, c-as manca si o mama de bataie. Hai tanti Mioara mai repede ca sa o tai si io la cantina saracului sa bag niste umar de peste, salamdanam si clatite cu carbide and nectar de cola. Io zic ca ma satur cu astea, voi?...Evrika! Am taiat-o ! BRB…(Idle)
Nu stiu cum s-o zic in rime fine da’ am bagat ca porcu in mine:D. N-am mai gasit clatite aksa dar mi-am luat d la magazin niste turta dulce cu azot. O nebunie:D.
Presedintele asta cik m-a pus la treaba, am stampilat de mi-au sarit capacele dar am scapat, gata se fini la comedi…Ultima zvacnire a alegatorilor are loc se pare intre orele 4 si 5. Hai cu ora 21 sa merg si io sa ma imbat in prima crasma din cartier:D. Dau 2 sticle goale p una plina! Cine se combina>
Fete cunoscute p-aici printer votanti. Cocotieru’ d Flo a venit sa voteze si el ca a vazut p net ca asa se procedeaza. I-am vazut fata d nanac pe tabloul absolventilor cls a VIII-a, promotia 2002. S-a aratat si doamna Dobritoiu, profa d chimie dn liceu, care atat d mult a tinut la mine incat m-a lasat p sem I in a 11-a. Ca sa invat pt. ca aveam potential…BULLSHIIIT!!!
Uite-l sip e vecinu’ de deasupra mea, citez: ‘Imi bag pl in muzica t asi tot ce reprezinta ea!’ Ia uite frate, a luat copacu’ la Kiss Fm 2900 de euro…cred ca a cazut I nprivata cand era mic. Gangsta Zoli, Amigo™ Gyuszi si mama lor au votat si ei…neinteresant.
La la la la la la la la laaaaaa!!! Kelemen Hunoooor!!!=)) vorba unui mare betiv, Doru. Asta a fost d la blugi:D.
Uitati-va la el presidente ce moaca baga cand stampileaza buletinele de vot zici ca e la un rectal exam. La radio canta Pitbull care imi pronunta numele fara numar( You know I Oancea).
Frateeeee!!! A iesit su sange!!! S-a taiat tantita Mioara cu foarfeca! Asa ceva, numa’ la vot vezi. E de la tocuri probabil. Ce buna e ciocolata asta de casa, se topeste in gura…E de la Coca, blonda d la drept care lucreaza la buticu’ din scara mea.
Io sunt small tu fa-ma mare! Vorba lu’ Costi. Chiar ba poate astia joak poaker la ora asta (18:30). M-as baga si eu dupa 21:00. Cu banii de protocol bineinteles:D. Poate inchid si eu masa de data asta.
Au aparut si Schumacher cu Pandele JR. sau 8 clase cum vreti sa ii spuneti. Basescu baaaa!!!, exclama ei. Bine ma sogorilor , dak ziceti voi. Hai, aksa cu voi. O venit si Pandele senior. ‘Cel mai bun sa castige!’ , zice el. Hai ca pe asta il mai bag in seama ca e student, nu ca 8 clase.
Hai sa trecem la lucruri serioase. La capitolul gagici pe ora la vot stam slab de tot. Macar sa imi caltesc si eu ochii putin dar nici macar atat. E una intepata dar buna…la suflet la sectia 38. E si presedinte de comisiedeci are cu ce. O intreb dak iese la un cico maine p zi:D. Si mai este si Emese, un ape care cik am cunoscut-o la Ozun la circoteca. Eu nu mai tinminte. Eram ori beat ori high! Sau amandoua! Ea zice ca am condos-o pana aksa in seara aia. Oare arata mai bine atunci? Ca acum m-a cam zgariat p retina putin. Ceapa masii d bautura! Ba Oancea nu mai fa tu pe desteptu’ atat!!! Mai bei o bere si e frumoasa! Ce tot comentezi?!
Bas a ma trantesc dak nu-s chiar nesimtiti oamenii astia!!! Iisus de la Nazareth!!! Vin ca vitele acum la ora 20:00 sa voteze! Nu de alta dar trebuie sa mia stampilez in caz ca se termina buletinele de vot, Cristos! Totusi, io zic ca scap, am bulan prea mare saptamana asta.
Ooooooo! Dar ce-avem aici? Rulada de cacao cu biscuiti, mama mama ce de bunataturi ‘aicisa’. Am glicemia cat china ,dar no, nu e frumos sa refuzi cucoanele binevoitoare.
20:10, a inceput numaratoarea inverse. Trece repede si ora asta si ma indrept cu buzunarele mai pline aksa…cu prajituri , biscuiti, napolitane ca banii vin sapt. urmatoare…
Comunismul a murit dar spiritual a ramas in tara. Cacam-as pe ea d borocratie(iar). Tre’ sa anulez sute de sute de mii de buletine nefolosite. Uite asa se duc banii nostri d-ansulea.
Hai sa va arat si meniul de azi: covrigei, napolitane, biscuiti, bomboane de cioco’, rulada, ciocolata de casa, zacusca, cafea, suc, apa, Eugenie, corn cu ciocolata si bineinteles ciorba, felu 2 si desert mancate acasa la moa acolosa in blocu vis a vis d iskola.
Ala-i bozmeg!!! Am terminat si cu anularea lu’ Cristos! Acum la numarat foski boski! Revin…Idle
E ora 23:00 sa moara ce am p ksa si inca nu am terminat de numarat!!! Nu ne iese la presedinte bagami-as picioarele! Futa-i dumniezoo de treaba! Incepe meciul lu’ Federer imediat si io sunt captiv in Absolon ‘aicisa’. Numa muistu’ ala de Hunor e de vina! Ca la el nu iese numaratoarea. Dar si cand o sa iau banii…vai de ficatu’ meu:D.
12:30 s-a terminaaaaaaaaaaaaaaaat terminarea!!! DU-TAREEEEE Ionik™!!!! In case I don’t see you : Good afternoon, good evening and good night!!! Ne vedem la turu’ 2. Si cum ar spune un nanac care aspira la presedentie: HAI ROMANIA!!!...to be continued

H(a)igh la buzau…

H(a)igh la buzau…


I-auzi plm alta poveste din viata mea de ‘turist’. Cik e sambata dimineata , ultima sambata din noiembrie si ma pregatesc de un roadtrip catre Buzau, orasul cocalarilor, bishnitarilor si ‘lipitilor’. Ma duc la Alin, omu’ a carui viata i-am schimbat-o dupa c a vazut ca exista viata dupa ‘GARD’. Da, exact, el e nanacu d la peninsula care mergea cu mine cand s-a intamplat minunea…I se mai zice primu-n cort sau le coc sportif… Mananc si io cam tot omu’, beau niste gaz, ascult o muzica, fac bagaju’ si iata-ma in microbuzu’ de Brasoooov. Bag castile in urechi si cat ai zice gard ajung in Brasov la gara. Acolo fac rocada si iau microbuzu de Buzau. Parfum, am loc, ma asez si deschid laptopu’ ca de, am cu ce fratioare. American Gangster ruleaza p ecran, greu tare filmu’, l-am mai vazut da’ am zis ca dak tot merg sa ma ‘omor’ la Alin, sa vad cum se omoara altii inainte. Cacat, a oprit Romica soferu asta la Posada, 20 d min, pauza…Ma duc la toaleta sa imi fac nevoile. Trec minutele si suntem din nou in miscare. Si, cand ceasu batea’ ora 17, iata-ma ajuns la autogara sud Buzau, aia d la piata saracului cum zic buzoienii…Ma si ma dau jos si ghici c ma zgarie p retina, da’ rau d tot…Un palat d-ala tiganesc de t doare mintea cand il vezi!!! O fi a lu Ninel, ala d a vrut sa ajunga bulibasa la Cotroceni acum la alegeri…
Ma suna Alin si ne intalnim la garaaaa. Cu el mai era un nanac, Alin, si 2 nanace Rata si Didy cik…Bine ma, dak ziceti voi, io atunci sunt Gardminator. Si o luam la pas spre casa lu Aliiiin. Pi sientru ne mai intalnim cu Mona si Rozinda, numa nume fermecate aici frate…Intru cu Alin la un spice sa cumpere asta d-ale gurii…Vanzatorul, catre Alin: Auzi, dar ce freza e asta a ta?....Alin: normala=))…deci a fost penala rau faza, ma cacam p mine d ras…Asaaaa, cu traista plina de bunataturi am continuat miscarea pana in micro 14 cum ii zice cartierului unde sta asta…I ta na ca am ajuns la nanac aksa. Adevaraciune de casa are asta. Ultramoderna, aranjata, dichisita, cu bar…Si ii dam drumul la scandal...
Acum incep si eu sa realizez cine e d fapt Didy, blonda cu ochi albastri si zambet naucitor…Ma holbam ca fraieru’ la ea si nu puteam sa imi iau ochii d p ea…Buna rau la suflet si desteapta…Am intrat in vorba, aia aia, am socializat si deodata se da drumu la fumuri tata…Incepem cu ceva greu, astia ziceau ca o sa ma fac praf ca nu stiu c..aiureala…a fost tare intr-adevar dar nu m-am facut praf…vedeam doar niste dungi verzi cand inchideam ochii…in rest o vedeam doar p didy frate…Si ne-am intins putin p parchet, ea cu capul p perna, io cu capul p funduletzul ei…Am ras , ca io tot incercam sa o fac sa zambeask ca nu ma mai saturam d al ei smile…L-am tras si p al doilea si seara a devenit si mai interesanta…I-am dat si cu niste bere la 2.5 L imber:D…Albacher, iti merge mintea la rece…Ba si ma plesneste un somn d-ala nesimtit frate…Nu numai p mine, si p fete...Si ne-am intins p canapea si somn am bagat…Bineinteles io cu Didy…Ajunsese didy sa imi zica: ba da ma sufoci!!!...Plm, asa e cand te-ai indragostit:))))))…Pun ceasu sa sune inainte sa adorm…E Bute la tv la 5 45 isi apara centura. Ma trezesc si asist la un knock-out frumos al lu’ Lucian…O directa d stanga la bostan si una d stanga la pateu...SOMN!!! Andrade cauta ceva p jos…Foarte tare asta al nostru…Tipic romanesc, a plecat in Canada pentru a-si implini visul, de a fi campion mondial…Bv lui ca a reusit…La mai mare!!! La 6 incepe sa comenteze Didy: baa e 6 jumate, am plecat aksa….Si dusa a fost si nu am mai vazut-o d atunci…Dar, am nr ei d tel si adresa d mess asa ca nu e totul pierdut…Imi modific contu p ejobs, caut si in buzau acum ceva munci:D…Hai gata cu lacrimogenele astea si sa trecem la altceva…
Duminica, a 2-a zi cautam tren pentru bucales, ca mergem la ziua lu’ bizu, da de baut:D prin drumul taberei cik…Am gasit si tren. Dar, am gasit si io ardeii umpluti in frigider la Alin:D. Si da-i si baga ca un nehalit in mine. Buni tare, foamea mare, combinatia perfecta…
Si cam atat, deocamdata, ca urm capitol e bucales. Concluzia: Oricati bani ai avea in buzunar, trebuie sa gandesti pozitiv si sa pleci in aventura vietii indiferent in c colt al tarii…ca pana la urma iese destul d bine si nu regreti nimic. Asa ca, stimati aruncatori cu privirea ai acestui blog, urmati-mi exemplul pt ca viata e simpla si misto…p curand